Power pose!

Vet du at kroppsspråket ditt kan påvirke selvtilliten din – og prestasjonene dine? Jeg fikk en gang et tips om å ta en power pose hver gang jeg gikk gjennom en dør – selv om det var hjemme hos meg selv. For å gjøre det til en god vane.. Rette meg opp i ryggen, skyve brystet fram, heve haken og blikket, senke skuldrene.

Kroppsspråk er det budskapet ulike kroppsholdninger, bevegelser og ansiktsuttrykk formidler til et annet menneske. (def. snl.no) Kroppsspråket utgjør en vesentlig del av vår kommunikasjon med andre mennesker, selv om dette for mange ofte skjer helt ubevisst.

Kroppsspråket vårt påvirker hvordan andre ser på oss, men det påvirker også hvordan vi ser på oss selv. Forsker Amy Cuddy i denne videoen mener at «power posing» – å innta en selvsikker kroppsholdning selv om vi ikke føler oss selvsikre – øker våre sjanser til å få til noe vi føler oss usikre på eller gruer oss til.

Troen på egne evner kan altså øke sjansene for suksess, både på kort og lang sikt. Det skaper en drivkraft og gjør at vi ikke gir oss på veien mot målet. Når vi er bekymret – for om vi klarer oss på jobben, scorer nok mål på fotballbanen etc. – øker mengden av stresshormonet kortisol i kroppen. Mer stresshormoner i kroppen påvirker de analytiske evnene våre negativt, og gjør at vi tar forhastede beslutninger. Samtidig svekker det evnen vår til å lære av tilbakemeldinger og kritikk fra omgivelsene. Troen på egne evner øker nivået av det mannlige kjønnshormonet, testosteron, og senker nivået av stresshormoner. (også hos kvinner!)

Ved å stille deg opp på en måte som uttrykker stor selvtillit, kan du heve nivået av testosteron i kroppen. Samtidig senkes mengden kortisol, og det har positive virkninger på prestasjonene. Hjernen tenker best uten stress og bekymringer.

Denne videoen er definitivt verdt tiden det tar å se den. Se den. And strike a pose.

 

Om annemettelie

Lektor, 74-modell, underviser i barneskolen. Holder til på Sotra, en i overkant lang løpetur fra Bergen sentrum.
Dette innlegget ble publisert i network marketing. Bokmerk permalenken.

Ha en strålende dag!

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..